Sonoff Basic

Smart Home Automatisering


kom jordledningen

ind i en Sonoff Basic/RFSonoff RF

Find stedet på din ledning hvor du vil indsætte Sonoff-en og afmærk følgende yderste mål er 95 mm og inderste mål er 5 mm mindre i hver side (85 mm). Hvis det er et færdig købt forlængerledning, skal 95 mm være 110 mm og du skal også bruge en loddekolpe og en stump krympeflex.


Afisoler de 85 mm og klip den brune og blå ledning over så der kun er 10 mm i hver ende. Afisoler nu 4-5 mm på de 4 ledningsender. Da pladsen er trang er det en god ide lodde spidsen af ledningsenderen således at alle kobberkorer forbliver samlet.


Er ledningsdiameteren over 5 mm, så lav et lille hak i kabler som vist her. hakket er 2,5 mm lang.


Sonoff-en åbner let når du tager en kniv, sætter den ned i samlingen i et hjørne, trækker kniven frem til midten og lige giver den et lille vrid. Skil enheden af.


Hvis det er en ledning uden stik monteret så sammel som det ses på billedet. Kom først den samlede ende ind i øverste del af enheden, og derefter den anden ende ind i modsatte ende. Lig jord ledningen over i siden bag relæet og kom forsigtigt printet ind i huset. Når den er på plads sættes bunden på.

Hvis det er en ledning med stik monteret, så klip jordledningen over på midten og afisoler 7-8 mm på hver ende. Kom de 2 ledningsender ind i den øverste del af enheden. Træk 2 cm krympeflex over den ene ende, stød de 2 ender samme og lod dem sammen. Træk krympeflexen hen over samlingen og varm den så den krymper. Monter ernderne i enheden. Læg jord ledningen over i siden bag relæet og kom forsigtigt printet ind i huset. Når den er på plads sættes bunden på.


Herefter monteres den sidste ende som de ses på billedet og drej ledningen, så de små hak kommer nedad.


Monter de små dæksler i enderne og afslut med at montere han og hun stikkene i enderne.

Opdateret: 19.5.2019